ZV 02 2017 osma nkg

Kroz ovaj tjedan slavimo:

 

Srijeda: PEPELNICA – ČISTA SRIJEDA 

 

Na čistu srijedu  - Pepelnicu 01. ožujka počinje KORIZMA: vrijeme kroz koje se pripremamo za svetkovinu Uskrsa. Na pepelnicu  na sv. Misama u 7 i 18 sati u sv. Antunu i u 17 sati u svetištu u Šijani biti će blagoslov pepela i pepeljanje. Tog je dana obvezatan post i nemrs za sve od 16 do 60 godine osim bolesnih i nemoćnih osoba.


Kroz korizmeno vrijeme petkom i nedijeljom, pola sata prije večernje mise, molit ćemo pobožnost Križnog puta. Svaki dan na večernjoj sv. Misi u vremenu korizme imat ćemo prigodnu propovijed uz Misna čitanja.

 

Naša župa organizira  hodočašće u Brezje (SLO) 06. 05. 2017. subota. Cijena hodočašća je 200 KN. Prijaviti se možete u prodajnom dućanu ili u sakristiji.

 

Molitvena inicijativa „40 dana za život“ održava se i ove godine pod geslom: "Muževi, ljubite svoje žene, kao što je Krist ljubio Crkvu te sebe predao za nju." (Ef 5,25)
Nova korizmena kampanja od 1. ožujka do 9. travnja održava  u 26 hrvatskih gradova! U Puli će se moliti pred općom bolnicom.Tisak: Novi broj Glasa koncila i Ladonja....