09 2017 24NKG

 

Kroz ovaj tjedan slavimo:

           

Ponedjeljak: Sv. Josip Kupertinski, prezbiter

Srijeda: Sv. Andrija Kim i drugovi, mučenici

Četvrtak: SV. MATEJ, apostol i evanđelist

           

Danas u 17 sati redoviti je mjesečni susret OFS-a (trećeg reda).

Tko se još nije prijavio za župni vjeronauk može to učiniti preko upisnica koje su u sakristiji. Posebno se to odnosi na prvopričesnike kojih se malo prijavilo. Za iduću nedjelju pripremamo  Župne  Obavijesti sa svim događanjima i rasporedom vjeronauka u našoj župi. Pozivamo sve odrasle koji nemaju sve sakramente a žele ih primiti ili postati vjernici da ispune prijavnice za vjeronauk odraslih koje su u sakristiji. Iduće nedjelje preko Mise u 9 sati molit ćemo zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i akademske godine.

                                                          

Iduće nedjelje 24. 09. večernju sv. Misu predvodit će don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo. Nakon Mise bit će prigodno svjedočanstvo dvojice mladića.

       

Četvrta obljetnica beatifikacije bl. Miroslava Bulešića ove će se godine obilježiti višednevnim nizom sadržaja u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja (Medulinska cesta br. 4). Program trodnevnice imate na oglasnoj ploči na plakatu.

Na samu obljetnicu beatifikacije, u četvrtak, 28. rujna, središnje svečano misno slavlje s početkom u 18 sati predvodit će mons. Ivan Milovan, biskup u miru u zajedništvu s biskupom ordinarijem mons. Draženom Kutlešom i ostalim svećenicima. Nakon mise nekoliko istarskih župnih zborova otpjevati će pjesme posvećene Blaženiku.

U svim župama održavat će se trodnevna priprava za ovaj događaj.

Počeli su susreti s Framom petkom u 20 h.

Pozivamo srednjoškolce da se priključe Frami.

U Liturgiji kvatri kroz ovaj tjedan molimo za rast mladih u vjeri i za nova posvećena zvanja.

Na inicijativu skupine istarskih planinara Vladimira Rojnića, Darka Kalca i Milivoja Topića, u suradnji s Franjevačkim samostanom u Pazinu, u subotu 23. rujna 2017. godine održava se drugo planinarsko hodočašće i Sv. Misa na Brgudu (Učka). Više o svemu imate na prigodnom plakatu i na Internet stranici župe.

Molitvena inicijativa 40 dana za život ove godine počinje 27 rujna  i traje do 5 studenog. Molit će se ispred opće bolnice Pula. Dužni smo kao katolici zauzimati se za život od rođenja do naravne smrti. Tko želi može se pridružiti moliteljima ispred bolnice.

 

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Radosna vijest, Ladonja… Molimo roditelje koji žele da njihova djeca primaju MAK – Mali Koncil da se prijeve kod g. Ljube.