Isus oslobađa opsjednutoga1 4 nkg b slika

Kroz ovaj tjedan slavimo:

 

Utorak: Sv. Hijacinta Marescotti, djevica

Srijeda: Sv. Ivan Bosco, prezbiter

Petak: PRIKAZANJE GOSPODINOVO. SVIJEĆNICA

Subota: Sv. Blaž, biskup i mučenik

 

Dan posvećenog života u Porečkoj i pulskoj biskupiji bit će proslavljen na Svijećnicu, u petak 2. veljače. Svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati u crkvi sv. Franje uz samostan franjevaca konventualaca u Puli predvodit će porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan. U ovoj prigodi održat će se blagoslov svijeća i procesija a prisutne redovnice i redovnici obnovit će redovničke zavjete.

U petak na blagdan SVIJEĆNICE ovdje kod nas svečana večernja misa s blagoslovom svijeća biti će u 18 sati.

Na blagdan sv. Blaža u subotu preko jutarnje mise u 7 sati i večernje mise u 18 sati biti će obred grličanja: molit ćemo za ozdravljenje bolesti grla i svake druge bolesti. Taj dan već tradicionalno održat će se i bokeljska večer s proslavom sv. Tripuna na večernjoj misi. Petnaest minuta prije večernje mise bit će bokeljsko kolo u dvorištu samostana i prigodno druženje u dvorani.

U petak je prvi petak u mjesecu kada posjećujemo starije i nemoćne u župi te sakramentima duhovno olakšavamo i pomažemo njihov život.

Organizira se hodočašće u sv. Zemlju od 25. 9 – 02. 10. 2018. Više informacija imate na prigodnom plakatu. Prijaviti se možete do 01. 04. 2018 kod g. Ljube.

Tisak: Novi broj Glasa koncila, Radosna vijest, Marija….