B NKG 6

 

Kroz ovaj tjedan slavimo:

 

Srijeda: PEPELNICA- čista srijeda

Na čistu srijedu počinje korizmeno vrijeme kroz koje se pripremamo za svetkovinu Uskrsa. Na pepelnicu  na sv. Misama u 7 i 18 ( u svetištu u Šijani u 17) imat ćemo blagoslov pepela i obred pepeljanja. Tog je dana obvezatan post i nemrs za sve od 14 do 60 godine izuzev bolsnih i nemoćnih osoba.

U petak počinje pobožnost Križnog puta pola sata prije večernje sv. Mise u 17.30 sati. Petkom na poseban način pozivamo djecu, male pjevače, čitače i ministrante, te školsku djecu koja ovdje redovito dolaze na nedjeljne mise i na župnu katehezu. Nedjeljom Križni put predvode skupine odraslih.

U našoj župi ponovno se pokreću redoviti susreti bračnih parova. Na susretima će se uz kratak film i druženje, razmatrati konkretne situacije kroz koje prolazi svaki bračni par - komunikacija, rješavanje sukoba, poteškoće u odnosima, odgoj djece... i još puno toga što se može unaprijediti kako bi život supružnika bio što skladniji i ispunjeniji. Pozvani su svi bračni parovi, bez obzira na "staž"!

Prvi susret održat će se u utorak, 13.02. u 19 sati u dvorani na katu.

Prve korizmene nedjelje organiziramo humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih priloga za liječenje naše mlade župljanke Dine Pervan, rođ. 1990. Koja boluje od sarkoma koljena.

Ovim putem željeli bi smo kao župa pripomoći prikupiti financijska sredstva za lijekove I medicinska pomagala koji se ne nalaze na listi HZZO-a i druge troškove liječenja, operacije i kemoterapiju. Predstoji joj nastavak liječenja i rehabilitacija. Svima unaprijed hvala.

Organizira se hodočašće u sv. Zemlju od 25. 9 - 02. 10. 2018. Više informacija imate na prigodnom plakatu. Prijaviti se možete do 01. 04. 2018 kod g. Ljube.

Tisak: Glas Koncila,Veritas, Ladonja, Marija i MAK- mali koncil za djecu u sakristiji,