4 korizmena

 

 

Kroz ovaj tjedan nema posebnih slavlja.

Danas poslijepodne je korizmeno hodočašće vjernika u pulsku katedralu. Pokorničko bogoslužje i ispovijed počinju u 16.30. Križni put je u 17.30 a misno slavlje koje predvodi biskup Dražen je u 18 sati. Danas u našoj župi nema večernje sv. Mise!

Trodnevna korizmena duhovna obnova održava se u našoj župi od 15 do 17. 03. 2018. Predvoditelj duhovne obnove je trsatski franjevac fra Marko Vuković. Pozivamo naše župljane i sve zainteresirane da sudjelujemo na duhovnoj obnovi.

Vijeće za mlade Porečke i Pulske biskupije organizira Križni put za mlade u subotu 17. 03. u Gračišću stazom Sv. Šimuna. Početak Križnog puta je u 10 sati iz župne crkve sv. Vida.  Organiziran je besplatni autobus. Prijaviti se treba kod fra Gabrijela.

U petak u 17.30 sati pobožnost Križnog puta predvode oni koji bi htjeli. Upisati se treba u bilježnicu u sakristiji.

Iduće nedjelje djelatnici našeg župnog karitasa poslije misa skupljaju dobrovoljne priloge kojima želimo pomoći najugorženijim obiteljim prigodnim uskrsnim paketom hrane. Na popisu imamo dosta obitelji a vas potičemo da budete solidarni u ovoj akciji.

Pobožnost Križnog puta u iduću nedjelju  u 17 i 30 predvode članovi OFS-a i FRAME.

Slijedeće nedjelje 18. 03. u 16 sati održat će se inscenirani križni put naših mučenika u crkvi Gospe od milosti u Šijani. Pratit ćemo od postaje do postaje potresne životne priče male djece, mladića, djevojaka, i odraslih Bogu posvećenih i običnih vjernika. Njihovo herojsko svjedočanstvo vjere, zapečačeno vlastitom krvlju, može biti i nama poticaj dublje vjere i zauzetijeg kršćanskog života. (Neće biti sv. Misa, samo križni put).

Franjevački svjetovni red organizira jednodnevno hodočašće u nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac na blagdan sv. Josipa 19.03.2018.                       Više informacija i kontakt broj  imate na oglasnoj ploči.

Organizira se župno hodočašće  28. 04 u subotu,  u Ludbreg u svetište Krvi Kristove, Koprivnicu i u Molve u svetište Majke Božje. Cijena je 230 kn a treba se javiti kod gđe. Ljube.

Organizira se hodočašće u sv. Zemlju od 25. 9 - 02. 10. 2018. Više informacija imate na prigodnom plakatu. Prijaviti se možete do 01. 04. 2018 kod g. Ljube.

Novi broj Glasa koncila, Mali Koncil za djecu- MAK u sakristiji za pretplatnike, Marija, Veritas, Ladonja....