PLAKAT CVJETNICA 2014

 

Raspored bogoslužja, ispovijed, i ostala događanja u Velikom Tjednu donosimu u prigodnim obavijestima koje možete uzeti na dnu crkve. Potičemo sve vjernike da dostojanstveno sudjeluju u vazmenom trodnevlju posljednje večere, muke, smrti i Gospodinova uskrsnuća.

 

Od danas zbog promjene sata na ljetno računjanje vremena sv. Mise navečer su nedjeljom i radnim danom u 19 sati.

U utorak je 2. od TRINAEST UTORAKA na čast Sv. Antunu Padovanskom. Molitva krunice je 20 minuta prije večernje mise.

Ispovijed za starije i nemoćne biti će po dogovru s obiteljima koje mogu starije za sakramente prijavit u sakristiji kod svećenika.

Na Veliki četvrtak misa posvete ulja u porečkoj katedrali biti će u 10 sati. Misa večere Gospodnje u našoj crkvi počinje u 19 sati.

Obredi Velikog petka: čitanje muke, ljubljenje križa i pričest počinje u 19 sati. Milostinja Velikog petka šalje se za Isusov grob u Jeruzalem. Vjernici su dužni, prema kanonskim odredbama, održavati post s nemrsom na Veliki petak. U petak ujutro biti će pobožnost Križnog puta u 11 sati. 

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu počinje u 21 sat. 

Iduće nedjelje slavimo Uskrs. Mise su po redovitom rasporedu, a preko svih jutarnjih misa biti će i blagoslov jela.

Danas na izlazu iz crkve OFS (franjevački svjetovni red) i FRAMA imaju svoju prigodnu akciju. Bit će vam zahvalni za svaki vaš prilog, te će vam pokloniti nešto što su sami izradili, te tako iskazati svoju zahvalu za podupiranje njihova rada.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Veritas, Radosna vijest i ostali tisak…