1 3

 

 

Ponedjeljak: sv. Kvirin Sisački, biskup i mučenik

Petak: PRESVETO SRCE ISUSOVO, svetkovina

Subota: Bezgrješno Srce Blažene Djevice Marije

U utorak je 12. od trinaest utoraka pobožnosti na čast Sv. Antunu Padovanskom. Krunica počinje 20 minuta prije mise u 19 sati.

U ponedjeljak i utorak 11. i 12. 06 duhovnu obnovu pred župnu svetkovinu sv. Antuna predvodit će fra Andrija Bilokapić provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Program počinje u 19 sati prigodnim predavanjem, prije mise je krunica sv. Antunu. Program završava klanjanjem i blagoslovm s Presvetim. Odazovimo se na duhovnu obnovu.

U petak na svetkovinu Srca Isusova svete mise su po redovitom rasporedu u 7 i u 20 sati. U dvorištu obitelji Kliman kod kapelice Srca Isusova bit će sv. misa u 18. 30. (u slučaju lošeg vremena misa će se služiti u crkvi u Šijani).

U subotu se slavi Srce Marijino. Mise po dnevnom rasporedu u 7 i u 20 sati. U katedrali je taj dan svećeničko ređenje u 11 sati. Pozivamo vjernike na molitvu za naše novoređenike kao i na molitvu za nova duhovna zvanja.

Mlada misa vlč. Damira Štifanića slavit će se u nedjelju 10. lipnja u župi sv. Pavla u 11 sati.

Župa sv. Mihaela arkanđela iz Stražemana (Požeška biskupija) dolazi u posjet našoj župi sv. Antuna u Puli u petak i subotu 15 i 16. lipnja. Molimo obitelji koje su raspoložive da prime nekoga za smještaj ( jedna noć) da se jave u sakristiju nakon sv. Mise. Do sada su nam se javile samo tri obitelji.

Pod geslom “Obitelj – izvor života i radosti” 15. i 16. rujna 2018. u Splitu i Solinu održati će se Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji. Bit će organiziran autobus iz našeg Pulskog dekanata a smještaj je po obiteljima. Molimo obitelji koje žele sudjelovati da se prijave kod Župnika i preuzmu prijavnice.

Tisak: novi brojevi: novi broj Glas Koncila, Mak – mali koncil, Veritas, Radosna vijest i ostali katolički tisak