B NKG 19

 

 

Kroz ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak: sv. Filomena, djevica

Utorak: sv. Maksimilijan Marija Kolbe, prez. i mučenik

Srijeda: UZNESENJE BL. DJ. MARIJE, SVETKOVINA

Četvrtak: sv. Roko, svjetovni franjevac

 

 

U srijedu je svetkovina VELIKE GOSPE. Mise u našoj crkvi su po nedjeljnom rasporedu: 8, 10.30 i 20 sati. U svetištu Gospe od Milosti u Šijani trodnevnu duhovnu obnovu predvodi fra Job. Trodnevnica počinje molitvom krunice u nedjelju u 9 a u ponedjeljak i utorak u 17.30, s mogućnošću za sakramenat ispovijedi. Mise su kroz trodnevnicu u nedjelju u 9.30 a ostale dane u 18 sati. Na blagdan Velike Gospe misno slavlje u srijedu u 9.30 predvodi fra Job Mikolić.

Naša Biskupijska obitelj ove godine priprema se obilježiti 71. godišnjicu mučeničke smrti bl. Miroslava Bulešića, 24. kolovoza 2018. u Lanišću i Svetvinčentu. Naš Blaženik, kao što je u svoje vrijeme bio uzor svećeničkog života, tako i danas diljem naše Domovine i šire uzor je mnogima.

U Lanišću je 24. 08. u 10 sati svečana sv. Misa i polaganje relikvija bl. Mira Bulešića u misni oltar, te u Svetvinčentu u 18 koncelebrirana sv. Misa koju predvodi mons. Zdenko Križić, biskup gospićko - senjski u zajedništvu s biskupima Riječke metropolije.

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Ladonja...