Duccio di Buoninsegna Krist optužuje farizeje detalj

 

Kroz ovaj tjedan slavimo:

Ponedjeljak: Sv. Grgur Veliki, papa i crkv. naučitelj

Srijeda: Sv. Terezija iz Kalkute, redovnica

Petak: Sv. Marko Križevčanin, prezbiter i mučenik

Subota: ROĐENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE

 

 

Sutra počinje nova školska godina i upisi na vjeronauk u školi i crkvi. Molimo djecu i njihove roditelje da u sakristiji uzmu upisnice za vjeronauk. Popunjene upisnice treba donijeti u sakristiju. Potičemo katoličke obitelji da ne zanemare vjerski odgoj svoje djece. Raspored vjeronauka biti će naknadno objavljen.

Molimo odrasle koji žele primiti sakramente inicijacije: krštenje, potvrdu i pričest da se jave u sakristiju i popune prijavnice za odrasle.

Od 01. rujna su sv. Mise u našoj crkvi kroz tjedan ujutro u 7 sati i navečer u 19 sati. Od iduće nedjelje sv. Mise su nedjeljom u 8, 10.30, 12 i večernja sv. Misa u 19 sati.

Mise kroz tjedan u svetištu Gospe od Milosti su srijedom u 17 sati i nedjeljom u 9.30.

Od današnje nedjelje dokinut ćemo sv. Misu u 9 sati nedjeljom.

Djecu i vjernike koji su pohađali tu sv. Misu nedjeljom molimo da se priključe nekoj od ostalih pet sv. Misa koje se slave nedjeljom u našoj župi.

Vrijeme rada župnog ureda je od utorka do petka ujutro od 9-11 i poslijepodne od 18-19 sati.

Sestre milosrdnice Riječke provincije Majke Dobrog Savjeta odlaze ovaj tjedan sasvim iz naše župe. S. Alma je otišla nakon 25 godina služenja i rada u našem samostanu, s. Mihaela nakon 18 a

s. Alfonsa sada drugi put nakon 12 godina. Ne treba objašnjavati razlog odlaska, nego moliti sa Psalmistom: “zbroj naše dobi sedamdeset je godina, a ako smo snažni i osamdeset…”

Zahvaljujemo svim sestrama na čelu sa s. Anamarijom Rakocija, provincijalkom, koje su djelovale kroz ovih 25 godina u ovom samostanu i župi za sve dobro što su učinile kroz 25 godina mukutrpnog rada i služenja u našoj franjevačkoj zajednici i župi sv. Antuna u Puli. Ljudske riječi ne mogu biti dovoljna hvala za sve učinjeno u skrovitosti. Neka ih Gospodin nagradi stostruko za svako dobro koje su ovdje učinile.

U našem svetištu Gospe od Milosti u srijedu, četvrtak i petak održava se duhovna priprava za proslavu Male Gospe u Šijani. Krunica počinje u 16.30 a sv. Misa u 17 sati. Trodnevnicu predvode župnici iz Pule.

Na sam blagdan svečanu sv. Misu s procesijom u 17 sati predvodi vlč. Maksimilijan Ferlin. Nakon proslave u crkvi, svi ste pozvani na druženje u našem vrtu (kući) do crkve.

U petak je prvi petak u mjesecu kada posjećujemo starije i nemoćne u župi koji primaju sakramente ispovijedi i pričesti.

I ove godine pozivamo vjernike na obnovu kumstava u Africi. Iz naše župe ima lijepi broj vjernika koji pomažu školovanje djece u Africi s po 50 eura godišnje za osnovnu  školu. Tko želi obnoviti kumstvo ili početi s kumstvom može to učiniti do kraja mjeseca. Javiti se treba gvardijanu fra Leopoldu!

Tisak: novi brojevi: Glasa koncila, Ladonja, Vwritas, Radosna vijest i ostali katolički tisak...